FACEBOOK stranica . . . . . . . Twitter . . . . . . YOUTUBE Kanal . . . . . . . B92 BLOG

18. 01. 2013.

PAZI DA TI NE DAM...


==================================================================
Ovo je drugi tekst iz serije "Novogodišnja turneja 2012-2013".
Uvodni tekst: "Direktan prenos na Facebook stranici"
==================================================================

12.12.2012.

- Pre podne sam na ulici našao 20 €. Možda je bilo 12.12.12. u 12:12, zaboravio sam da pogledam na sat, ali baš negde u to vreme je bilo... :)

- Krenuo sam na put popodne, jer idem malo dalje. Do 300 km putujem vikendom, kada odrađujem mini-turneje.

- Izbeg'o sam 2 naplatne rampe za putarinu (skrenuo sa glavnog puta), izgubio 20-30 minuta, ali uštedeo oko 5 €. To da ne bacam pare u đubre mi je ostalo od ćaleta...

- Kada sam ponovo izašao na veliki autoput, palo mi je na pamet ono "e, najzad beogradski put...", replika iz "Ko to tamo peva"... (LINK, to je na 1:13:35)

- Pala je jedna 'zvezda', a ja sam poželeo da u aprilu... a, da... ne smem da otkrijem želju, izvinjavam se!

- Stigao sam posle ponoći, malo sredio stvari unutra u kombiju, jer je bio prepun, pa treba sve to lepo rasporediti da ležaj ostane slobodan.

==================================================================

13.12.2012.

- Kada sam se SAM probudio ujutro, uzeo sam telefon da vidim koliko još imam da uživam u spavanju, pre nego što alarm počne da se 'dere'... i razočarao se neviđeno. 4 minuta samo! A, u ..... ........ Posle sam, naravno, zakasnio na svirku skoro 1 sat, ali sam je kasnije produžio za isto toliko, da bih 'izvadio fleku'...

- Prolazi kolona đaka...
"Profesore, da stanemo malo da poslušamo", reče jedan učenik.
Profesor: "Ko ima nešto sitno, neka ubaci", odgovara mu Profa.
"Ja imam samo 10 centi..."
I, tako, prva 'uplata' na ovoj turneji je bila samo drljavih 10 centi, u stvari 2x5...













- Ova faca, koja se vidi na kamenu (kliknuti na prve 2 fotografije, za uvećanje!), bila mi je "portafortuna" (donosi sreću), zaštitnica. Čim nema dovoljno para, ja samo pogledam u nju i problem je rešen. Zamišljao sam da je to lice moje ćerke (ali u njenim poznijim godinama), koja treba da se rodi sad u aprilu... :)))))

- Jela neke kolače, ostala joj 2 komada u kutiji, pa ih ostavila meni. A, ja ih nakon svirke ostavio pored kante za smeće... možda ih uzme neko ko je gladan, a nije gadljiv k'o što sam ja.

- 10-15 metara od mene rade neki momci. Kao, dele neke papire, ljudi misle da su reklame i uzimaju ih, a onda oni kreću sa pričom i pokušavaju da im prodaju nešto, nemam pojma šta, ali sam čuo da košta 1,5 eura. Neki i plate i uzmu taj papir, valjda im neprijatno... Dvojica od trojice tih momaka, ubacili su nešto kod mene na odlasku (ne znam koliko)...

- Njih 3-4 ubacili, pa stali nekoliko metara ispred mene, pa se zezaju, pa pričaju, pa se šale, pa se igraju sa nekim kučetom... Morao sam posle 10-ak minuta da ih zamolim da budu malo tiši. Otišli su 5 sekundi kasnije...

==================================================================

14.12.2012.

- Neka gužva se napravila u blizini, kao pripreme za neku manifestaciju, protest, pojma nemam... Morao sam da se pomerim 20 metara dalje. Prilazi mi, dok sam se montirao, policajka. Ja, u sebi: "Neeee... sad će da me zeza...". Međutim, samo me pitala da li sam sa njima, manifestantima (?), a kada sam ja rekao da samo sviram, ona je rekla "Ok, ok..." i otišla.

- Tokom večernje svirke (na drugom mestu), parkirali saobraćajci motore 20-ak metara daleko od mene. U jednom trenutku su počeli da gledaju nešto ka nekoj zgradi, dvojica su se popela na jedan zidić, prolaznici  su se osmehivali, jedan je dobacio "snimite kamerom"... Pogledao sam i ja prema zgradi, taman kada je neka ženska povukla zavesu na prozor-vratima. Prekinula predstavu...

- Počeli su posle malo ti saobraćajci da zaustavljaju vozila. Već je bilo kasno (malo prolaznika) i glupo sam se osećao da ja sad, kao, sviram, dok se sve to dešava u mojoj blizini. Baš kada sam hteo da prekinem i odem, oni odoše. Dobili su hitni poziv, brzo nabacali kacige na glave i odjurili. A, taman im je bila stigla i kafica iz kafića...

- Razmišljam da li da završim, jer nema više ljudi, ili da "cedim" još malo. Protežem se, razmrdavam (ukočio sam se od sedenja), i baš tad poče kišica. Na vreme, što jes' jes'...

==================================================================

15.12.2012.

- Ujutru je padala veoma sitna kiša, pa sam svirao ispod jedne jelke.

- Posle svirke sam otišao u nabavku, pa u povratku našao još bolje mesto za parking: super za večernju svirku, jer se nalazi samo oko 150 metara od radnog mesta...

- Međutim, nisam svirao popodne-uveče, zbog kiše. Jelka mi pomaže samo ako je kiša slaba, a ova nije bila takva.

- Pošto je padala kiša, zanimao sam se praveći novi "mamac". Ali, mnogo sijaju ovi novi novčići (naviko sam na one stare, potamnele), pa još nisam počeo da ga koristim (ovo pišem polovinom januara 2013.). Na slici se ne vidi dobro, ali baš je velika razlika u sjaju.

- Napravio sam i 'kućicu' za alkalne baterije. Trenutno sam slab sa baterijama, svih 5 su u lošem stanju. (2 su skoro "mrtve", koristim ih za telefon). Prošle godine sam na Novogodišnjoj turneji koristio za sviranje i akumulator, u jednom mestu u kome mi je parking bio veoma blizu, ali i taj akumulator je bio "na izdisaju". Kupio sam pre polaska na turneju 8 alkalnih baterija (marke "Sony"), jer se sećam da se sa tim alkalnim baterijama moglo svirati i svirati... 80-100 sati čak. One bi trebalo da mi budu rezerva, da ih koristim kada ostanem bez onih koje standardno koristim. A, nadao sam se da im ostane energije i za dogodine.
==================================================================

Riknula mi baterija na telefonu. Ovako je to bilo:
Pošto mi je akumulator već na "Letnjoj turneji 2012". bio na "samrti", poneo sam ga sa sobom samo da bih na njemu punio bateriju od telefona. Ali, bio sam neoprezan. Dok sam "viseo" na internetu, baterija se potpuno ispraznila, ali pošto je istovremeno bila prikačena na punjač, nastavio sam da 'visim', nisam se skidao. Razočarao sam se što akumulator nema skoro nimalo energije, pa sam hteo da ga do kraja iscedim pre bacanja. No, desilo se nešto bateriji, do "daske" se ispraznila, pa posle nikako nisam mogao da je napunim. Posle raznih pokušaja, utvrdio sam da može postepeno da se puni ako je prikačim na jednu veliku bateriju (starter za auto) koja ima USB ulaz. Ali, mora da bude uključen telefon, nikako isključen. Problem je da se napuni prvih 20-30%, a posle ide nešto lakše. E, sad... te baterije koje imaju USB ulaz su baš one 2 koje su skoro "mrtve"... još jedan problem.
Pisaću o avanturama sa baterijama i u sledećim postovima...

==================================================================

16.12.2012.

- Danas je nedelja. Malo sam šetao gradom oko podne, jer sam 20 predhodnih sati proveo u zatvorenom, u kombiju.

- Pa, onda vrlo detaljno "kupanje" vlažnim baby maramicama + presvlačenje. Kosa mi je haos, ali moraće da sačeka još malo.

==================================================================

17.12.2012.

- "Kad  si već tu, imam ovde neko voće...", reče žena. Zahvalio sam ljubazno, ali nisam uzeo. Kad me neko pita "Hoćeš li to i to...", nikako mi se ne da da kažem "Hoću, daj...". I to mi je od roditelja ostalo.

- "Paz' da ti ne dam", reče čovek prolazeći pored uličnog svirača... A, ulični muzičar se baš nadao da ta osoba ubaci nešto, he, he...

- Posle svirke sam tražio bateriju za telefon po prodavnicama. Nisam našao nigde, ali su me uputili u Samsungov servis. Pronašao sam ga, bio je zapravo veoma blizu mog parkinga.

- Kupio sam karticu za javnu govornicu i čuo se sa mojima. Nisam zvao od preksinoć, pa da ne brinu...

- Popodne samo pola svirke, zbog kiše.

==================================================================
Sledeći deo: "Prosjaci profesionalci"
==================================================================

Broj komentara: 6:

  1. Dobra ti ova skalanerija sa baterijama :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. pa, da, samo se povežu redno i od 8 kom. koje su od po 1,5 dobijaš 12 volti...

    ovaj drugi koimentar nisam razumeo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Деда моје жене је увек узимао кад су му давали. Тако је говорио и својој унучади. Ја сам се пар пута нашао у ситуацији као ти са оном женом и воћем. Понуђен али ми се не да да узмем, али Малена је већ рекла: "Може, хоћу, хвала." Могу ти рећи да нема ништа лоше у узимању онога што ти неко даје. Па ниси украо, зар не?

    П.С.: Опрости, не свраћам као пре јер немам приступ блоговима с посла.

    OdgovoriIzbriši
  4. e, nema znači više zabušavanja... :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Mislio sam da kad sam pisao prvi komentar da nisam odabrao profil, nego da je ostalo "Anonimno" pa sam u sledecm komentaru odabrao svoj profil i kako bi ti skontao da je prethodni post moj napisao cuvenu repliku iz serije Allo, allo, kad se taj lik Lecler maskira u svakoj epizodi, naravno maske su mu katastrofalne i svi znaju da je to on ali on svaki put podigne naocare i predstavi se "It is I, Lecler" :-)

    OdgovoriIzbriši