FACEBOOK stranica . . . . . . . Twitter . . . . . . YOUTUBE Kanal . . . . . . . B92 BLOG

25. 04. 2012.

4 ŠALJIVA TEKSTA

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Slede 4 teksta koje sam napisao za blog na kome se okupljaju navijači Milana sa Balkana.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovaj prvi tekst je objavljen 1. aprila prošle godine, dan uoči utakmice Milan-Inter. Posle velike bodovne prednosti Milana, Inter je Rossonerima prišao na samo 2 boda zaostatka. Derbi se igrao u subotu 2. aprila, a u slučaju pobede, Inter je mogao da preuzme vođstvo na tabeli u Serie A, nekoliko kola pre kraja prvenstva Italije.
Mnogo ljudi je naselo na ovu prvoaprilsku šalu: video sam u komentarima na Facebook stranicama, koje preuzimaju vesti sa bloga, na čatu (na blogu), a ima ih i ispod samog teksta ( http://www.acmilan-serbia.com/2011/04/barbara-berlusconi-pato-je.html ).
Par napomena, za one koji ne prate fudbal: Barbara Berlusconi je najmlađa ćerka Silvija Berlusconija, bivšeg italijanskog Premijera i vlasnika kluba A.C. Milan. Ima 27 godina, jedan brak iza sebe i 2 deteta iz njega. Pato je brazilski fudbaler, 23 godine, brak iza sebe (nema dece). Zajedno su malo više od godinu dana.


BARBARA BERLUSCONI: PATO JE HOMOSEKSUALAC

Barbara Berlusconi, ćerka italijanskog Premijera i vlasnika Milana, Silvija Berlusconija, sazvala je sinoć kasno konferenciju za štampu, na kojoj je vidno uzbuđena rekla okupljenim novinarima da je te iste večeri, kada je stigla u nenajavljenu posetu svom prijatelju, fudbaleru Milana Alexandre Patu, zatekla njega sa još jednim muškarcem, razgolićene u krevetu. Nju je, kako je kazala, najviše šokiralo to što je taj muškarac u Patovom krevetu bio Gennaro Gattuso, takođe igrač Milana. Na kraju je dodala da joj je sada jasno zašto se Pato, posle samo 7 meseci provedenih u braku, razveo od brazilske glumice Sthefany Brito.

Odmah nakon njene konferencije za štampu, oglasila se je i disciplinska komisija Serie A, i saopštila da je jednoglasno donela odluku da se derbi utakmica između Milana i Intera, koja je trebalo da se odigra u subotu uveče, neće igrati, već će se registrovati službenim rezultatom 3:0 za nerazzurre. Portparol "Lega Serie A", Roberto Minetti, u specijalnoj emisiji uživo na državnom TV kanalu RaiUno, istakao je da je to "prvi put da se u Italiji dokaže da su neki fudbaleri homoseksualnih sklonosti, pa će, prema hitno donesenom novom pravilniku udruženja klubova prve italijanske lige (Serie A), klub kome oni pripadaju, u ovom slučaju A.C. Milan, biti degradiran, tako da će sledeće sezone igrati u drugoj italijanskoj ligi, a takođe će biti kažnjen i oduzimanjem bodova, pa će sledeće godine šampionat u Serie B započeti sa minusom od 10 bodova".

Adriano Galliani, potpredsednik Milana, najavio je žalbu na ovu odluku disciplinske komisije, ali malo je verovatno da će ona uopšte i biti razmatrana, jer je pravilnik vrlo jasan, tako da navijačima najtrofejnijeg kluba na svetu ostaje samo nada da će svoj tim gledati ponovo u Serie A u sezoni 2012/2013. Aprili-li-li...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posle uspeha prošlogodišnjeg prvoaprilskog posta o Barbari i Patu, spremio sam ovaj tekst za ovu godinu, ali sam ipak odlučio da ga ne objavim, jer je previše mračan i crn, pa i nije baš u duhu 1. aprila. A, i da me ne psuju ljudi...

TRAGEDIJA: POGINULI PATO I BARBARA

Tuga u celoj Italiji, a posebno u fudbalskom klubu Milan!

Sinoć su u teškoj saobraćajnoj nesreći u blizini Monce, nastradali mladi napadač Rossonera, Brazilac Alexandre Pato i Barbara Berlusconi, ćerka Silvija Berlusconija, bivšeg italijanskog Premijera i vlasnika fudbalskog kluba Milan.

Nesreća se dogodila nešto posle 23 časa, kada je Patov crni Ferrari, koji se kretao veoma velikom brzinom, iz nepoznatog razloga skrenuo sa puta i svom silinom udario u betonski zid ispod jednog nadvožnjaka. Pato i Barbara su na licu mesta poginuli, a kako prenosi italijanska novinska agencija ANSA, za volanom je u trenutku nesreće bila Barbara Berlusconi.

Medijima su poslednjih nedelja kružile priče da je ovaj poznati par već neko vreme bio u ozbiljnoj krizi i da je Barbara čak pretila da će izvršiti samoubistvo, tako da se već posle nekoliko sati od njihove tragične pogibije, počelo sa raznim špekulacijama o tome zbog čega je Patov Ferrari, kojim je upravljala Barbara Berlusconi, skrenuo sa puta i udario u betonski zid. Apri-li-li-li...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kao zamenu za onaj crnjak o pogibiji Pata i Barbare, napisao sam ovaj izmišljeni izveštaj sa treninga Milana.
Radi potpunog razumevanja stavljaću napomene, gde god je potrebno (plavim slovima).

PRVOAPRILSKI TRENING U MILANELLU

Milanello,1. april 2012.

Iako su sinoć u Kataniji igrali utakmicu 30 kola Serie A, Rossoneri su danas održali lakši trening, jer već sutra putuju u Barselonu na revanš meč 1/4 finala Lige Šampiona, protiv zvaničnog prvaka Evrope, Barcelone.

Mada je bilo najavljeno da će današnjem treningu prisustvovati i prva dva čoveka kluba, Silvio Berlusconi i Adriano Galliani, oni se danas nisu pojavili u Milanellu.

Berlusconi je sinoć, posle utakmice u Kataniji (Catania-Milan 1:1), otputovao u Barselonu na pregovore oko kupovine svih fudbalera Barcelone (uključujući i trenera Guardiolu), jer je impresioniran igrom Katalonskog kluba i želi da i njegov Milan igra sličan fudbal: ofanzivan i na tehnički visokom nivou. Sa sobom je poneo i kofer pun para (oko 12 hiljada evra), pa se nada da će već danas uspešno okončati pregovore.
(navijači Milana mu zameraju to što se stisnuo, pa ne daje pare, a ima ih k'o g.....)

Galliani je, pak, bio odsutan iz privatnih razloga, jer se još ranije dogovorio sa Antonio Conte-om da ga Juventusov trener danas odvede do Cesare Ragazzija, radi dogovora oko termina kada bi Potpredsednik Milana mogao da se podvrgne operaciji presađivanja kose kod ovog najvećeg stručnjaka iz te oblasti u Italiji.
Koliko je Cesare Ragazzi majstor svog zanata, pogledajte OVDE (Conte, pre i posle presađivanja kose), a kako je Galliani izgledao kada je imao kosu, pogledajte OVDE.
(Galliani je ćelav, a Conte je presađivao kosu. Ono "OVDE" su linkovi, kliknite...)

A, sada opširnije o današnjem treningu.

Alexandre Pato je danas, prilikom prvog kontakta sa loptom, povredio levi butni mišić, ali kako smo saznali od šefa medicinskog tima Milana, doktora Rodolfa Tavane, povreda nije ozbiljnije prirode, tako da će mladi brazilski napadač biti spreman za meč protiv Katalonaca... pod uslovom da Milan i Barcelona ponovo budu u istoj grupi, u prvoj fazi takmičenja u Ligi Šampiona, sledeće sezone.
(Pato se mnogo povređuje ove sezone. Taman se oporavljen vrati u tim... povredi se na prvoj utakmici, nekad posle samo 15 minuta igre)

Trening su, uz dopuštenje ternera Allegrija, danas ranije napustili El Shaarawy i Maxi Lopez, jer su morali da se pripreme (farbanje kreste na glavi u crveno, odnosno plavo) za večerašnji spektakl u Milanu. Naime, danas će u glavnom gradu Lombardije zajednički koncert održati dva Leskovačka punk sastava ("Cepeni ćunci" i "Podgrejani leševi"), kojima će kao predgrupa svirati punk bend iz Vranja - "Vranjštajn", sa izvanrednom vokalnom solistkinjom Jowanom Đorđević. Možda je interesantano napomenuti da je Jowana dugogodišnja devojka (i buduća supruga) Vukašina, vlasnika ovog bloga.
(El Shaarawy i Lopez imaju pankerske frizure)

Kevin Prince Boateng i Melissa Satta su danas zajedno došli u Milanello. Melissa je zamolila Allegrija da njenog momka ubuduće ne opterećuje preterano napornim treniranjem, jer ako nastavi tim tempom, o njihovom vođenju ljubavi 10 puta nedeljno, oni će moći samo da sanjaju. Milanov trener je obećao da će pokušati da nađe neko rešenje za taj problem. Inače, Boateng nije današnji trening odradio sa ostalima, već je zbog jake upale testisa, umesto na terenu, vreme proveo u bazenu, na hlađenju istih...
(Melissa Satta, italijanska show-girl se "proslavila" izjavom da sa Boatengom vodi ljubav 10-ak puta nedeljno)

Ostali su redovno trenirali. Posle uobičajnih vežbi istezanja i trčakaranja u krug, Allegri je fudbalere podelio u dva tima, koja su odigrala trening utakmicu.

Već u jednoj od prvih akcija, posle kornera za njegov tim, Zlatan Ibrahimović je postigao gol glavom. Oduševljen tim događajem, dotrčao je do Allegrija i saopštio mu da mu do sada nije padalo na pamet da na taj način iskoristi svoju visinu od skoro 2 metra, na šta mu je Max odgovorio da ni on nije razmišljo o toj mogućnosti. Ibra je, oduševljen svojim novim golgeterskim perspektivama, obećao Allegriju da će se potruditi da sledeće sezone postigne bar 10 golova glavom, na treninzima u Milanellu.
(Ibrahimović veoma retko daje golove glavom)

Robinho je danas bio polovično efikasan. Uspeo je da čak dva puta, iz veoma teške pozicije, sa gol-linije, ubaci loptu u mrežu, ali jednom mu to nije pošlo za rukom, tj. nogom, pa je lopta završila u šumarku, nedaleko od Milanella. Ipak, trener Allegri je bio prezadovoljan njegovim učinkom, iako tokom izvođenja jedanaesteraca (meč je završen rezultatom 3:3, pa se pristupilo udarcima sa bele tačke), Robinho nije imao sreće, jer je posle njegovog plasiranog udarca sa 11 metara, lopta tek za koji centimetar proletela pored korner zastavice.
(Robinho često promašuje prazan gol, sa male udaljenosti)

Danas su celu trening utakmicu, posle duže pauze, odigrali i Rino Gattuso i Antonio Cassano. Gattuso je u potpunosti prevazišao probleme sa vidom, a Cassano sa srcem. Max Allegri je na konferenciji za novinare, odmah posle treninga, o njima dvojici rekao: "Gattuso je ponovo bio onaj stari. Trčao je bez predaha, borio se lavovski i... ako izuzmemo to što je jednom uklizao u stativu, misleći da je to Nesta i što je iščupao korner zastavicu, ubeđen da povlači Emanuelsona za dres, može se reći da uspešno prošao današnji test. Što se tiče Cassana, mogu samo reći da je ostavio srce na terenu".
(Gattuso je jesenas operisao oko, a Cassano srce)

Odličan je bio i Daniele Bonera, kome na današnjem trening meču lopta nijednom nije prošla kroz noge.
(Bonera je dežurni "kikser" u timu Milana)

Međutim, došlo je i do jednog incidenta. Naime, Alessando Nesta je danas izbačen sa treninga, jer je nekoliko puta kik-boks udarcima nogom u stomak, pokušao da spreči kontranapade protivničke ekipe, pa ga je Allegri udaljio sa terena, s obzirom da već ima dovoljno problema sa povređenim fudbalerima.
(Nesta je nekoliko dana ranije, u meču protiv Barcelone, Messija zaustavio na takav način)

Pred kraj treninga, povredio se Djamel Mesbah. U jednom prodoru po levoj strani, on se prilikom pokušaja driblinga i centaršuta potpuno ispravio (tj. uspravio) i tom prilikom zadobio lakšu povredu kičmenog stuba.
(Mesbah često bude nekako pogrbljen)

Ostali fudbaleri, Abbiati, Mexes, Nocerino, Aquilani, Emanuelson.......

Izvinjavamo se zbog toga što se izveštaj iz Milanella ovako naprasno prekida, ali naši izveštači sa lica mesta, Ulični Muzičar i Balkanski Pastir, nisu bili u mogućnosti da trening isprate do kraja, jer su ostatak dana proveli u otvorenom bazenu sportskog centra Milanello. Morali su da prave društvo Boatengu, nakon što ih je usred trening utakmice, koju su vrlo pomno pratili, gospođica Melissa Satta zamolila da sa njom odu u svlačionicu, kako bi im, kako je kazala "objasnila neke stvari"...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I, za kraj, tekst sa kraja prethodne godine. Ništa posebno, samo sam prezimenima fudbalera Milana dodao nastavke...

IDEALNI TIM ZA 2011. GODINU

Italijanski sportski dnevni list "Gazzetta dello Sport", nedavno je sproveo istraživanje o tome ko zaslužuje da uđe u idealni tim Milana za kalendarsku 2011. godinu. U anketi, u kojoj su ispitanici odgovarali i na mnoga druga pitanja, učestvovao je veliki broj nekadašnjih fudbalera najtrofejnijeg kluba na svetu.

Evo rezultata ankete:
Golman: Abiatić
Odbrana: Bonerović, Nestić, Silvanović, Meksesović
Sredina: Ambrozinović, Akvilanović, Nočerinović
Napad: Boatengović, Patović, Ibrahimović

Za idealne rezerve, proglašeni su: Zambrotović, Gatuzović, Sedorfić, Robinjović i Kasanović.

Što se tiče transfera, najnižu ocenu je dobio odlazak u Juventus veziste Pirlovića, a najbolje (pod uslovom da se realizuju) dolazak među rossonere Tevezovića i Lopezovića.

Učinak Milanovog trenera Alegrića, kao i potpredsednika Galianovića, takođe su pozitivno ocenjeni u ovoj anketi u kojoj su, između ostalih, učestvovale i nekadašnje zvezde Milana: Maldinić, Barezić, Krespović, Kostakurtović i Ševčenković.

4 komentara:

  1. Ja ako sam se i za šta nasukao to je na ovaj tekst o Patu i Gattusu, pročitao sam prvi dio teksta po poludio tako da se nisam smirio dok se nisam nakanio da pročitam drugi dio đe je javljeno da je Liga otkazala meč u Šinterovu korist, tad sam se sjetio da je 1. April.

    Mogu ti smao ređi da si u odnosu na ostale igrače Boneri dao puno medijskog prostora :D

    OdgovoriIzbriši
  2. A to je kod mene redovna procedura kad se iznerviram, dobro si upamtio to :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pa, jesam, jer mi je bilo smešno što si 15 minuta verovao da je vest istinita, dok ponovo nisi uzeo telefon i pročitao tekst do kraja... :D

    OdgovoriIzbriši