FACEBOOK stranica . . . . . . . Twitter . . . . . . YOUTUBE Kanal . . . . . . . B92 BLOG

22. 06. 2014.

KAD JE STARI "MAČKAR" ZAVOLEO JEDNO KUČENCE

Vrlo umiljato kučence. Mahalo je repićem i prišlo mi da ga pomazim. Pa je trčkaralo naokolo, pa mi se ponovo vraćalo.

Ja sam bio na radnom mestu, svirao sam.

Na kraju je kučence leglo ispod mene, ispred mojih nogu.

Ja sam stari "mačkar" i nikada nisam imao psa, međutim ovo je bila ljubav na prvi pogled, tako da sam svirao i kovao planove kako da malog transportujem do kuće.

Prekinuo sam svirku (žrtvovao sam poslednjih 2 sata posla), malo sam ga mazio, pa sakupio stvari. Pošto je na putu do kombija trebalo da prođemo kroz park u kome ima dosta kučića, rešio sam da nosim svog novog prijatelja. Gitaru i pojačalo sam nosio u istoj ruci, desnoj, a njega u levoj. Dok sam vozio kući (distanca je 4,7km) kučence mi je sedelo u krilu i bilo je mirno, a ja sam ga jednom rukom mazio, a drugom upravljao.

Naravno, kada smo se ja i Pippo pojavili na vratima stana, žena samo što se nije šlogirala, ha ha... Odneo sam ga odmah na balkon, ali se on vratio i "napao" moje ženče u kuhinji (naravno, htelo je kučence samo da se igra sa njom) i trebalo mi je desetak sekundi da ga ukrotim.

Da, već je dobilo ime. Kao navijač Milana, hteo sam neko koje bi imalo veze sa klubom, pa sam se opredelio za Pippo, što je nadimak novog trenera Milana (Filippo Inzaghi, zvani Pippo). Inače, Pippo je kod italijana diznijev junak kod nas poznat kao Šilja.

E sad, problem je što je Pippo možda žensko. Rekoh već da nisam nikada imao psa, tako da nisam vičan u utvrđivanji pola. Vidim ima nešto, ali nisam siguran da li je to "ono" ili "ono"... Moja žena kaže da je žensko, pa ako je tako, adaptitaćemo mu ime za ženski pol i zvaće se Pippa.

Moj sin (10 god) odavno već sanja da ima kučence, a i ćerkica (14 meseci) ih voli, tako da Pippo-a ostaje u porodici, to je rešena stvar. Ja bih voleo da ostane u stanu, ali shvatam da to možda i nije genijalna ideja, tako da je moguće da Pipko (kako ga još zovem) završi kod tašte na selu. U ponedeljak idemo tamo, a i on će sa nama, pa ćemo da vidimo...

Sin je juče otišao kod babe, tako da još ni ne zna da ima kučence, javiću mu sutra...

Sada, dok ovo pišem (01:30), mali Švrća je na terasi, jeo je mleveno meso što sam danas kupio (sutra ćemo da jedemo ćufte), pio vodu, pre toga je pala i prva šetnja do parka. A već je uspeo i da napravi prvo sranje: kopao je zemlju iz nekih saksija i razbacivao je po terasi. Al' će da se obraduje žena kad se probudi ujutro... :)

* * *
Narednog dana...


Noćna razbibiga, zbog koje smo morali da promenimo balkon...



Išli smo danas u šetnju...






* * *
(NE)SREĆAN KRAJ...

Uveče sam na svirku poveo i Pippa. Cvileo je na balkonu, a žena nije mogla da ga vodi u šetnju, pošto bi ga izgubila, garant (nisu stigli da se sprijatelje). Tako da sam ja, naoružan sirom i kačkavaljem, stavio Pippa u torbu (mnogo se linja), u kombi, pa na posao.

Ja sam svirao, a Pippo je sve vreme trčao levo desno, morao je da omiriše baš svako kuče koje prođe (a prolazili su non-stop, velika je gužva bila). Ali uvek mi se vraćao, zbog velike ljubavi.. prema siru... Povremeno sam mu davao po jedno parčence. Imao je i vodu. I muziku. Ona mu je u toj velikoj gužvi, pretpostavljam, i pomagala da me ne izgubi.

Najpre su me dve devojke pitale da li to kučence moje, pa kada sam im objasnio situaciju, rekle su da su juče sa bine (bio je u blizini neki koncert na otvorenom) objavili da se izgubio neki mali pas bež boje. Slikale su Pippa i stavile njegovu sliku na neku fb stranicu koja se bavi izgubljenim životinjama. Dao sam im i broj kućnog telefona, mada mi se, evo priznajem, nije previše dopadala ideja da se rastanem od Pipka. Tako je razmišljao zloća u meni. A dobrica me je ubeđivao Pippo treba da nađe svoje...

Kasnije mi je prišao jedan par. Pitali su me da li je kučence moje, pa kada sam im odgovorio, rekli su mi da su ga njihovi prijatelji dan ranije izgubili. Da skratim: pozvali su prijatelje telefonom, ja sam se pozdravio sa Pippom i kraj.

Bio sam tužan, ali sam se ovako tešio: Kada je meni žao što se rastajem sa Pippom (tj. Mintijem, kako mu je pravo ime), a znamo se tek jedan dan, kako li je tek bilo njegovim vlasnicima, kada su ga izgubili, koji ga verovatno imaju nekoliko meseci ili čak godinu...

Dobro ja, ali trebalo je sinu da kažem da neće imati psa. Pozvao me je jutros telefonom:
Ja: Da...
On: Tata, da li je bolje ime Lola ili...

:( :( :(

Počeo je da vrišti i prekinuo je vezu...

21 komentar:

  1. Mogao si da ostaviš sliku pa bi ti možda neki znalac odgovorio je li "ono" ili "ono" :D

    Inače, fino kučence.

    OdgovoriIzbriši
  2. Može i Pipita da se zove:)

    Izgleda da je pravi vragolan, tašta će da bude oduševljena hahah

    OdgovoriIzbriši
  3. Baltazar, mislim da je već izvesno da je ženskać (rekli su mi neki u parku)

    Mexes, da ima da je miluje metlom svaki dan. :)
    Ali, tamo ima dvorište pa je u svakom slučaju bolje.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja glasam da Pippa ostane u stanu. A tašti ako treba društvo, neka se sama snađe... ;)
    Btw mnogo su slatke, i ona i njena drugarica.

    OdgovoriIzbriši
  5. u stanu nikako, a na terasi nije humano...

    OdgovoriIzbriši
  6. Tata, da si sinu kupio nekog psa! :D Predlog: Maltezer/Bišon (ok su za stan) :D Hehe, šalim se, obaveza je to, e sad, lepo je imati kućnog ljubimca ako želja i mogućnosti postoje.

    OdgovoriIzbriši
  7. da, morali smo da mu obećamo
    samo ne za stan nego da bude kod babe, jer ipak nije humano držati životinje u stanu
    nije prirodno da je pas u pokretu SAMO 1, pa čak i 2 sata dnevno
    treba da bude stalno slobodan

    OdgovoriIzbriši
  8. Dobro je što ste mu obećali. :D

    http://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/posao_i_obitelj/pas-za-stan-10-pasmina-koje-se-ne-linjaju---327678.html

    Prvi na listi je maltezer, drugi je bišon. :) Ima pasa i za stan, i nije im nikakav zatvor stan, naravno, bolje je priroda, ali im je skroz prihvatljiv i stan, to ne kažem ja, već stručnjaci. Ali dobro, pretpostavljam da je kod tebe žena glavni protivnik psa u stanu, a zbog mira u kući zna se da se mora udovoljiti. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e to nisam znao da ima rasa kojima ne smeta da su stalno u zatvorenom.. :)

      a to za ženu si u pravu, ona ih se plaši, tako da... kada je Gattuso priznao da u svakoj, pa i u njegovoj kući žena komanduje, što i ja da ne priznam... :D

      Pošto me sestra zna od malena i zna da ne dozvoljavam da mi neko komanduje, jednom pre par godina me je u šali kao bocnula da i kod mene u kući glavnu reč ima žena. Ja sam joj odgovorio nešto kao "Ma jok, samo kad je u pitanju stan, Milanče...", a ona me pitala "Pa šta ti onda ostaje?" :D

      Izbriši
  9. I tako si ti konačno shvatio da u stvari voliš pse... i da vredi imati jednog... :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Nemo' slučajno da zaboraviš na obećanje dato sinu!!!

    OdgovoriIzbriši
  11. I? Gde je kuca?
    Nego... imam ideju. Kupi je ženi, npr. za rođendan. Neće moći da odbije. ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. nema još, imali smo jednu malu crnu macu u Le proteklih dana... :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Дуго ме није било и онда налетим на ово срцепарајуће искуство. Не мислим на то што пас није с вама, није погинуо, већ на то што си морао ту чињеницу да саопштиш детету. Е то је зајебано. И друга ствар. Пипо? Филипо "Пипо" Инзаги је нови тренер Милана!? `Бем ти нисам га волео ни као играча док је стално чучао на ивици офсајда а сада тренира... ух, пуно среће желим Милану с њим. Не верујем ми ништа. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Не верујем МУ ништа. Не "ми". :) Ја мени верујем. Омашка у куцању. Касно је и уморан сам. Поздрав.

      Izbriši
  14. pozdrav... ja sam malo zaboravio na ovo, bilo je to pre 3 mesecasve, ali sam sad pročitao tekst i prisetio se
    jeste, baš je baksuz moj mali
    a mogu ti reći da smo posle u Le našli jednog džukca i usvojili ga privremeno (dok smo tamo), a njega neko ubio posle 5-6 dana, videli smo ga mrtvog...

    OdgovoriIzbriši